«Έφυγε» ο Πολ Άλεν, συνιδρυτής της Microsoft - Free Sunday
«Έφυγε» ο Πολ Άλεν, συνιδρυτής της Microsoft

«Έφυγε» ο Πολ Άλεν, συνιδρυτής της Microsoft

Μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, ο Πολ Άλεν, που ίδρυσε μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς τον τεχνολογικό γίγαντα της Microsoft, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας, σε ηλικία 65 ετών.

Ο Άλεν είχε διαγνωστεί με λέμφωμα Hodgkin's το 1982 και είχε κάνει ακτινοθεραπεία., ενώ το 2009 είχε κάνει θεραπεία για λέμφωμα non Hodgkin's το οποίο, ωστόσο, «επέστρεψε» το 2018.

Ο Άλεν το 1975 είχε πείσει τον στενό του φίλο, Μπιλ Γκέιτς, να εγκαταλείψει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ και να ιδρύσουν μαζί μια εταιρεία λογισμικού για υπολογιστές, την Microsoft.

Η μεγάλη επιτυχία τους ήλθε το 1980, όταν η ΙΒΜ χρησιμοποίησε το λειτουργικό πρόγραμμα της εταιρείας, το περίφημο MS DOS, για τους υπολογιστές της, κάνοντας τον Άλεν και τον Γκέιτς εκατομμυριούχους.

bill gates paul allen

Ουσιαστικά, από το 1982 ο Άλεν είχε εγκαταλείψει την Microsoft για λόγους υγείας, ενώ αποχώρησε από το διοικητικό της συμβούλιο το 2000, κρατώντας, όμως, το μετοχικό του μερίδιο.

Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε ευφυής, καθώς ο Άλεν έγινε δισεκατομμυριούχος, όταν η Microsoft εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις επενδύσεις, μέσω της εταιρείας του, Vulcan Capital, αλλά και με τις αγαθοεργίες, προσφέροντας πολλά εκατομμύρια δολάρια σε ερευνητικές ομάδες και κοινωνικούς φορείς.

Ο Άλεν ήταν φανατικός των σπορ και ιδιοκτήτης των Portland Trail Blazers στο ΝΒΑ, των Seattle Seahawks στο NFL και μέλος των ιδιοκτητών της ποδοσφαιρικής ομάδας Seattle Sounders.

Ο Άλεν δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν έχει παιδιά, ενώ κάποιοι τον χαρακτήριζαν ως «ερημίτη».