H Σ.Αραβία ομολογεί τη δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη - Free Sunday
H Σ.Αραβία ομολογεί τη δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη

H Σ.Αραβία ομολογεί τη δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη

Στην παραδοχή ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο προξενείο της, στην Κωνσταντινούπολη, ετοιμάζεται να προχωρήσει η Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ριάντ ετοιμάζει μια ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται είναι νεκρός και ότι ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα μιας ανάκρισης που είχε άσχημη εξέλιξη.

Το CNN μεταδίδει ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες καθώς δεν αποκλείεται να αναφέρεται ότι η ανάκριση είχε στόχο να οδηγήσει στην απαγωγή του από την Τουρκία, αλλά ούτε και το ενδεχόμενο το σαουδαραβικό πόρισμα να καταλήγει ότι η επιχείρηση διεξήχθη χωρίς εξουσιοδότηση και ότι όσοι εμπλέκονται για λογοδοτήσουν.

Μια πηγή με γνώση της ανακοίνωσης ανέφερε ότι αυτή εξακολουθεί να ετοιμάζεται και μπορεί να αλλάξει.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα πραγματοποιήσει στάση στην Τουρκία μετά το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία και τις συνομιλίες που θα έχει με τον βασιλιά Σαλμάν για την υπόθεση της εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.

«Είναι απολύτως απαραίτητο οι τουρκικές αρχές, με διαφάνεια και πλήρη στήριξη από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να είναι σε θέση να διεξάγουν μια ενδελεχή έρευνα και να δημοσιεύσουν επισήμως τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας όταν ολοκληρωθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του State Department.