Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο - Free Sunday
Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο

Η Άγκυρα θα συνεχίσει τις εργασίες γεώτρησης φυσικού αερίου γύρω από την Κύπρο με στόχο τη δίκαιη κατανομή πόρων, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μονομερείς ενέργειες (στην Ανατολική Μεσόγειο). Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με πραγματικά βήματα», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες γεώτρησης γύρω από το νησί. Δεν προσπαθούμε να πολεμήσουμε κανέναν. Στόχος μας είναι η δίκαιη κατανομή πόρων. Ωστόσο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα αφήσουμε να παραβιάζονται τα δικαιώματα της Τουρκίας, της Τουρκικής Δημοκρατίας της "Βόρειας Κύπρου" και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο»,τόνισε χαρακτηριστικά..

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφορικά με τις συνομιλίες σημείωσε ότι η Άγκυρα έχει καταβάλει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσεων στο Κυπριακό για πολλά χρόνια και πρόσθεσε ότι «δεν έχει νόημα η Τουρκία να καθίσει ξανά στο τραπέζι μόνο για να ξαναρχίσουν απλά οι συνομιλίες, απαιτούνται αποτελέσματα».