Τσαβούσογλου για Κασόγκι: Δεν έχουμε δώσει καμία ηχογράφηση στις ΗΠΑ - Free Sunday
Τσαβούσογλου για Κασόγκι: Δεν έχουμε δώσει καμία ηχογράφηση στις ΗΠΑ

Τσαβούσογλου για Κασόγκι: Δεν έχουμε δώσει καμία ηχογράφηση στις ΗΠΑ

«Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν (από τις έρευνες) θα τα μοιραστούμε με ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην υπόθεση εξαφάνισης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. Σε δάσος της Κωνταντινούπολης στρέφονται, εν τω μεταξύ, οι έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Άγκυρα δεν παρείχε ηχητικό υλικό στις ΗΠΑ σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το CNN Turk.

«Αποκλείεται η Τουρκία να έδωσε κάποιο είδος ηχητικής εγγραφής στον Πομπέο ή άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους», σημείωσε συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου, δύο ημέρες μετά από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης πως η Άγκυρα έχει στοιχεία και πληροφορίες από την έρευνα για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

«Θα μοιραστούμε τα αποτελέσματα που θα προκύψουν με ολόκληρο τον κόσμο. Αποκλείεται να μοιραστούμε τη μία ή την άλλη πληροφορία με κάποια άλλη χώρα», είπε σύμφωνα με το Anadolu. 

Η Σαουδική Αραβία έχει απορρίψει επανειλημμένα τις κατηγορίες ότι ο δημοσιογράφος μπορεί να απήχθη ή να δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνταντινούπολη και έχει επιτρέψει στην τουρκική αστυνομία να διεξάγει έρευνα στο κτίριο, καθώς οι τουρκικές Αρχές έχουν εκφράσει τις ανησυχίες που υπάρχουν για το ενδεχόμενο ο Κασόγκι να έχει δολοφονηθεί. 

Εν τω μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet και ο τηλεοπτικός σταθμός NTV μετέδωσαν ότι οι έρευνες έχουν στραφεί σε ένα δάσος στην Κωνσταντινούπολη που απέχει 15 χιλιόμετρα από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία. 

Ο Κασόγκι εξαφανίστηκε αφ'ότου επισκέφτηκε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την αρραβωνιαστικιά του, έλαβε πρόσκληση από το προξενείο για να παραλάβει κάποια έγγραφα, αλλά ποτέ δεν έφυγε από το κτίριο. 

πηγή: sputniknews.gr