Ο Σαλβίνι κατηγορεί την Ευρ.Επιτροπή ότι ενισχύει την κερδοσκοπία κατά της Ιταλίας - Free Sunday
Ο Σαλβίνι κατηγορεί την Ευρ.Επιτροπή ότι ενισχύει την κερδοσκοπία κατά της Ιταλίας

Ο Σαλβίνι κατηγορεί την Ευρ.Επιτροπή ότι ενισχύει την κερδοσκοπία κατά της Ιταλίας

Αποφασισμένη να μην αλλάξει τον προϋπολογισμό που απέρριψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εμφανίζεται η Ρώμη. Μετά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργου Κόντε ότι δεν υπάρχει άλλο σχέδιο, σήμερα την ίδια στάση κράτησε και ο Υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι

"Μπορούν να στείλουν γράμματα μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό τον προϋπολογισμό δεν θα τον αλλάξουμε", είπε ο κ. Σαλβίνι ο οποίος υποστήριξε ότι "η κύρια διαφορά εντοπίζεται στην πρόθεση να μειωθεί η συντάξιμη ηλικία, διευκρινίζοντας όμως ότι πρόκειται για "κάτι που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του 90% των ιταλικών κομμάτων".

"Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τη ζωή των Ιταλών. Νομίζω ότι είναι μια επίθεση η οποία βασίζεται σε προκαταλήψεις", είπε ο Σαλβίνι χαρακτηρίζοντας την απόφαση της Επιτροπή "επίθεση κατά της ιταλικής οικονομίας, διότι κάποιοι θέλουν να αγοράσουν τις ιταλικές επιχειρήσεις κάτω από την τιμή κόστους"..

Παράλληλα, ο ιταλός υπουργός κατηγόρησε τους προκατόχους του ότι "όλοι οι προϋπολογισμοί των προηγούμενων κυβερνήσεων αύξησαν το χρέος κατά τριακόσια δισεκατομμύρια ευρώ".