Καταδίκη από Τραμπ για τρομοδέματα: Η βία δεν έχει θέση στις ΗΠΑ - Free Sunday
Καταδίκη από Τραμπ για τρομοδέματα: Η βία δεν έχει θέση στις ΗΠΑ

Καταδίκη από Τραμπ για τρομοδέματα: Η βία δεν έχει θέση στις ΗΠΑ

«Σε στιγμές όπως αυτή εδώ, πρέπει να ενωθούμε» επισήμανε ο αμερικανός Πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο.«Οι ενέργειες και οι απειλές πολιτικής βίας δεν έχουν θέση στις ΗΠΑ» τόνισε.

«Είμαστε πάρα πολύ θυμωμένοι, ταραγμένοι και δυσαρεστημένοι με όσα είδαμε σήμερα το πρωί και θα διαλευκάνουμε την υπόθεση» υποσχέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών και οι «υπεύθυνοι αυτών των ποταπών ενεργειών θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

«Η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών είναι η βασικότερη και απόλυτη προτεραιότητά μου».

Νωρίτερα, συναγερμός επικράτησε στις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ μετά και τον εντοπισμό «τρομοδεμάτων» στην Οικία του πρώην Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα και του Μπίλ Κλίντον ενώ εκκενώθηκε το συγκρότημα του Time Warner Center στην πόλη της Νέας Υόρκης, καθώς υπήρξαν αναφορές για εντοπισμό ενός ύποπτου μηχανισμού, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. 

Το τρομοδέμα εντοπίστηκε και στα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη ενώ ένας ύποπτος μηχανισμός, πιθανότατα βόμβα, στάλθηκε στο γραφείο του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.