O Τραμπ στέλνει στρατό στα σύνορα με το Μεξικό - Free Sunday
O Τραμπ στέλνει στρατό στα σύνορα με το Μεξικό

O Τραμπ στέλνει στρατό στα σύνορα με το Μεξικό

«Αν ζητήσουν άσυλο, θα τους κρατήσουμε μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους. Θα τους κρατήσουμε, θα κατασκευάσουμε πόλεις από σκηνές, θα στήσουμε σκηνές παντού εκεί κάτω», δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News χθες Δευτέρα το βράδυ.

«Θα κατασκευάσουμε αυτές τις δομές, θα σπαταλήσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, θα στήσουμε σκηνές (…) και οι μετανάστες θα πρέπει να περιμένουν και, αν δεν λάβουν άσυλο, θα φύγουν», είπε ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον προκάτοχο του:
«Εμείς, αντίθετα με τον Ομπάμα και τους άλλους, θα πάρουμε τους ανθρώπους και θα τους βάλουμε εκεί και θα περιμένουν. Όταν οι άνθρωποι δουν τι συμβαίνει, θα έρθουν πολύ λιγότεροι», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την απόφαση του προέδρου Τραμπ για την ανάπτυξη κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, 5.200 στρατιωτών, μέρος των οποίων θα είναι ένοπλοι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τέρενς Ο'Σόνεσι.

Ο στρατηγός Ο' Σόνεσι είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, ότι ο πρόεδρος Τραμπ, κατέστησε σαφές ότι η ασφάλεια των συνόρων είναι θέμα εθνικής ασφάλειας",

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, 800 στρατιώτερς κατευθύνονται "αυτήν την ώρα" στο Τέξας για να βοηθήσουν στην ασφάλεια των συνόρων με το Μεξικό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπεραμυνόμενος της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ενόψει και των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου. επαναλαμβάνει τις τελευταίες εβδομάδες ότι χρειάζονται επιπλέον στρατιώτες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, προκειμένου να διαχειριστούν το καραβάνι των χιλιάδων μεταναστών,

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Pueblos Sin Fronteras, που ακολουθεί τους μετανάστες, στο καραβάνι ταξιδεύουν 4000 άνθρωποι, καθώς ορισμένοι αποφάσισαν να σταματήσουν και άλλοι επέλεξαν να επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους.