Ο Ζάεφ εξασφάλισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την συνταγματική αναθεώρηση - Free Sunday
Ο Ζάεφ εξασφάλισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την συνταγματική αναθεώρηση

Ο Ζάεφ εξασφάλισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την συνταγματική αναθεώρηση

Την οργανική ένταξη τω 8 βουλευτών που αποχώρησαν απο το VMRO-DPMNE της αντιπολίτευσης, στην νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη συνταγματική αναθεώρηση, φαίνεται να επέτυχε, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια, η νέα κοινοβουλευτική ομάδα τρων “8” συμφώνησε κατ' αρχήν με τον κ.Ζάεφ αν και δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία πάντως επιβεβαιώνει ότι έχει διαμορφωθεί η απαραίτητη για τη συνταγματική αναθεώρηση κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο τρίτων.

Χθες από την Αχρίδα η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Ρενάτα Ρεσκόσκα είπε ότι τα κανονιστικά κείμενα τα οποία θα συνοδεύουν τις προτάσεις για συνταγματική αναθεώρηση θα περιλαμβάνουν εγγύηση της ταυτότητας του μακεδονικού λαού, δηλαδή το πολιτισμό την ιστορική κληρονομιά και τη γλώσσα».

Στις αρχικές προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση υπάρχει, φυσικά η πρόβλεψη για αντικατάσταση του «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Αλλά και ιστορικοί προσδιορισμοί σχετικά με τις αποφάσεις του ΑSNOMA (Αντιφασιστική Συνέλευση για τη Λαϊκή Απελευθέρωση της Μακεδονίας).