Οι Αμερικανοι στις κάλπες με βαριά διλήμματα - Free Sunday
Οι Αμερικανοι στις κάλπες με βαριά διλήμματα

Οι Αμερικανοι στις κάλπες με βαριά διλήμματα

Τα 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, το 1/3 της Γερουσίας και 35 κυβερνήτες πολιτειών, εκλέγουν σήμερα οι Αμερικανοί σε μία κρίσιμη για τον πρόεδρο Τραμπ εκλογική μάχη καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν ως στόχο να ανατρέψουν την ισχνή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία.

«Έτοιμοι λοιπόν, ποιος θα ψηφίσει την Τρίτη; Μην ξεχάσετε, μην ξεχάσετε. Αν θέλετε κι άλλα καραβάνια και περισσότερη εγληματικότητα, ψηφίστε Δημοκρατικούς. Αν θέλετε ισχυρά σύνορα και ασφαλείς πόλεις ψηφίστε Ρεπουμπλικανούς», ήταν το τελευταίο μήνυμα του προέδρου Τραμπ ενώ ο προκάτοχος του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ανέλαβε ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών προσπάθησε να αναδείξει τους κινδύνους στα δικαιώματα από την προεδρία Τραμπ.

«Πιστεύω ότι επαναπαυθήκαμε καθώς έγιναν ορισμένα βήματα, κάναμε πρόοδο όπως στο ότι... και βέβαια οι γυναίκες απολαμβάνουν το σεβασμό, και βέβαια δεν κρίνεται κανείς από το χρώμα του δέρματός του ή από το επώνυμό του... Ξαφνικά όμως, οι πολίτες βγήκαν από το λήθαργο και κατάλαβαν πως δεν μπορούμε να τα θεωρούμε αυτά δεδομένα. Πρέπει να παλέψουμε, μην γιουχάρετε, ψηφίστε!»