O Τραμπ απέλυσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης - Free Sunday
O Τραμπ απέλυσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης

O Τραμπ απέλυσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Την παραίτηση του υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, μετά από αίτημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Την θέση του, Σέσιονς ο οποίος είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του προέδρου Τραμπ για την αυτοεξαίρεσή του από την έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016, ανέλαβε προσωρινά, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο πρόεδρος με ανάρτηση του, στο twitter, ο επιτελάρχης του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Μάθιου Γουίτακερ.

Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε ο ίδιος στην επιστολή του ότι παραιτήθηκε γιατί του ζητήθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο αλλά η σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Κελιάν Κόνγουεϊ διέψευδε πως υπήρχε κακή σχέση μεταξύ Τραμπ και Σέσιονς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, χαρακτηρίζοντας επιτυχή, τη θητεία του αποπεμφθέντος υπουργού και κάνοντας λόγο για σειρά θεμάτων που επιλύθηκαν υπό την ηγεσία του.

Η απόλυση ουσιαστικά του Σέσιονς προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων ακόμη και από τους Ρεπουμπλικάνους.

Αρκετοί γερουσιαστές τόνισαν ότι η έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη πρέπει να συνεχιστεί, παρά το γεγονός πως στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Μάθιου Γουίτακερ, που συχνά έχει επικρίνει την εν λόγω έρευνα.

Από την άλλη πλευρά, οι Δημοκρατικοί έκαναν λόγο για απόπειρα του Τραμπ να σταματήσει την έρευνα πριν αυτή καταλήξει σε ευθεία ανάμιξή του στη ρωσική εμπλοκή