Μέι: Έχω τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου για το Brexit - Free Sunday
Μέι: Έχω τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου για το Brexit

Μέι: Έχω τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου για το Brexit

Τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου της Βρετανίας για το προσχέδιο της συμφωνίας Λονδίνου - Βρυξελλών για το Brexit ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε η Τερέζα Μέι. Σε δήλωση της μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε ότι «το προσχέδιο της συμφωνίας απόσυρσης ήταν το καλύτερο που θα μπορούσαμε να διαπραγματευθούμε. Η συλλογική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ήταν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει το προσχέδιο συμφωνίας απόσυρσης». 

«Αυτό είναι σταθερά προς το δημόσιο συμφέρον και είναι μία συμφωνία που εκπληρώνει την υπόσχεση του δημοψηφίσματος. Η απόφαση προστατεύει τις θέσεις εργασίας και την Ένωση. Είναι μία απόφαση που θα εξεταστεί εξονυχιστικά αλλά η απόφαση ήταν να οικοδομήσουμε ένα μέλλον για την χώρα μας ή να επιστρέψουμε στο σημείο μηδέν για την υπόσχεση του δημοψηφίσματος», υπογράμμισε η Τερέζα Μέι. 

Για το προσχέδιο της συμφωνίας η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει αύριο Πέμπτη το βρετανικό κοινοβούλιο, όπως ζήτησε σύσσωμη η βρετανική αντιπολίτευση.