Μέι: Ή η συμφωνία μου ή καθόλου συμφωνία ή ακύρωση του Brexit - Free Sunday
Μέι: Ή η συμφωνία μου ή καθόλου συμφωνία ή ακύρωση του Brexit

Μέι: Ή η συμφωνία μου ή καθόλου συμφωνία ή ακύρωση του Brexit

Το δίλημμα μεταξύ της «προωθούμενης συμφωνίας» και της «καμίας συμφωνίας» έθεσε στους Βρετανούς βουλευτές η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Μπορούμε να επιλέξουμε να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε. χωρίς καμία συμφωνία, ή μπορούμε να επιλέξουμε να στηρίξουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία που μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε δε, την επιτευχθείσα συμφωνία για το Brexit ως ένα «αποφασιστικό βήμα» και προειδοποίησε ότι το σενάριο της μη συμφωνίας θα σηματοδοτήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα και περισσότερη διαίρεση.

Από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, υποστήριξε ότι το προσχέδιο της συμφωνίας αποτελεί μια «τεράστια και καταστροφική αποτυχία» και κάλεσε την κυβέρνηση να το αποσύρει.

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποσύρει τη συμφωνία, η οποία ξεκάθαρα δεν λαμβάνει τη στήριξη του υπουργείου συμβουλίου, του Κοινοβουλίου και της χώρας, γενικότερα» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία για το Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο, ενώ στις 25 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για την οριστικοποίησης του σχεδίου εξόδου.