Νέος κύκλος δικαστικών πιέσεων από τον Ζάεφ στην αντιπολίτευση - Free Sunday
Νέος κύκλος δικαστικών πιέσεων από τον Ζάεφ στην αντιπολίτευση

Νέος κύκλος δικαστικών πιέσεων από τον Ζάεφ στην αντιπολίτευση

Τη βεβαιότητα του ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δύο έτη φυλάκισης για υπόθεση διαφθοράς, θα επιστρέψει στα Σκόπια για να εκτίσει την ποινή του, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

«Δεν μπορεί να διαφύγει πουθενά. Ο κόσμος είναι ένα παγκόσμιο χωριό. Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει. Η όλη διαδικασία ανοίγει τώρα και δεν μπορεί να σταματήσει. Στο τέλος η δικαιοσύνη θα αποδοθεί με διαφανή και ανεξάρτητο τρόπο», είπε ο κ. Ζάεφ αν ο ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ν. Ντιμιτρόφ εμφανιστηκε λιγότερο αισιόδοξος κάνοντας λόγο για «πολύπλοκη υπόθεση».

«Είναι ζήτημα αξιοπιστίας των βασικών αρχών του δικαίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα έχουμε να κάνουμε με μια πολύπλοκη υπόθεση και πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν όλα τα συμφέροντάς μας», είπε ο κ.Ντιμιτρόφ.

Πάντως, η κυβέρνηση συνεχίζει τις πιέσεις στην αντιπολίτευση καθώς χθες τέθηκε υπό κράτηση για 30 ημέρες ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικά σκάνδαλα, εκλογική νοθεία ακόμα και βασανισμό κρατουμένου.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, το οποίο είχε κατηγορηθεί ως ο εγκέφαλος της αποχώρησης από το VMRO των οκτώ βουλευτών που συγκρότησαν τη πλειοψηφία υπέρ της συνταγματικής αλλαγής.