Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με Πούτιν λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία - Free Sunday
Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με Πούτιν λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία

Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με Πούτιν λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι αποφάσισε να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά το επεισόδιο στο στενό του Κερτς και την σχετική ενημέρωση που έλαβε λίγο πριν τη σύνοδο της G20 στην Αργεντινή.

«Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και το πλήρωμα δεν έχουν επιστραφεί στην Ουκρανία από τη Ρωσία, αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ακυρώσω την προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν στην Αργεντινή» αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στο Twitter.

 

 

 

Το Κρεμλίνο δεν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αργεντινή δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Βρισκόμαστε εν πτήσει προς την Αργεντινή. Έως τώρα έχουμε δει μόνο το tweet (του Τραμπ) και δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης. Δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση. Αν αυτό αληθεύει ο (Ρώσος) πρόεδρος θα προβεί σε χρήσιμες συναντήσεις στις επιπλέον ώρες που θα έχει στο πρόγραμμά του στο περιθώριο της συνόδου», τόνισε ο Πεσκόφ.