Η Ουκρανία απαγορεύει την είσοδο σε Ρώσους ηλικίας 16 έως 60 ετών - Free Sunday
Η Ουκρανία απαγορεύει την είσοδο σε Ρώσους ηλικίας 16 έως 60 ετών

Η Ουκρανία απαγορεύει την είσοδο σε Ρώσους ηλικίας 16 έως 60 ετών

Περιορισμούς στην είσοδο Ρώσων αντρών ηλικίας 16 έως 60 ετών επιβάλει η Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο.

«Η Ουκρανία εισήγαγε περιορισμούς σε σχέση με την είσοδο Ρώσων αρρένων ηλικίας μεταξύ 16 και 60», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter.

«Θα ενισχύσω τις προϋποθέσεις αδειοδότησης ειδικά στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος», δήλωσε ο Ποροσένκο, σε συνάντηση για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας, το πρωί της Παρασκευής.

Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει ακόμη τη νέα αυτή κίνηση του Κιέβου, που έρχεται στο πλαίσιο ολοένα και αυξανόμενης έντασης μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών μετά το περιστατικό στο στενό του Κερτς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Η νέα κίνηση της Ουκρανίας έρχεται μετά από απόφαση του Ποροσένκο ο οποίος υπέγραψε διάταγμα για την κήρυξη στρατιωτικού νόμου σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα και τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και της Θάλασσας του Αζόφ. Ο στρατιωτικός νόμος θα βρίσκεται σε ισχύ για 30 ημέρες.

Στις 25 Νοεμβρίου, πλοία ουκρανικού Ναυτικού, οι κανονιοφόροι Berdyansk και Nikopol και το ρυμουλκό Yany Kapu, πέρασαν παράνομα τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα καθώς έπλεαν προς το στενό του Κερτς, είσοδο της Θάλασσας του Αζόφ, όπως ανακοίνωσε η ρωσική FSB. Τα ουκρανικά πλοία κατασχέθηκαν από τη Ρωσία καθώς δεν απάντησαν στο νόμιμο αίτημα να σταματήσουν.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στο στενό του Κερτς, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι το περιστατικό έμοιαζε να αποτελεί πρόκληση που προετοιμαζόταν εκ των προτέρων, καθώς και πρόσχημα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία πριν τις επικείμενες προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2019.