Δύο γραμμές στην γαλλική κυβέρνηση για τα "κίτρινα γιλέκα" - Free Sunday
Δύο γραμμές στην γαλλική κυβέρνηση για τα "κίτρινα γιλέκα"

Δύο γραμμές στην γαλλική κυβέρνηση για τα "κίτρινα γιλέκα"

Αρνητικά απάντησαν οι εκπρόσωποι των Κίτρινων Γιλέκων στην πρόσκληση Μακρόν να συναντηθούν μαζί του ενώ νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για το ερχόμενο Σάββατο και ξεκίνησε ήδη κύμα καταλήψεων σε σχολεία της Γαλλίας.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η κατάσταση να συζητηθεί στην Εθνοσυνέλευση. Η κυβέρνηση θεωρεί πως οι πολιτικές διεργασίες μπορεί να αποκλιμακώσουν την ένταση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, θεωρεί πως μόνο λίγοι διαδηλωτές ευθύνονται για τα επεισόδια.

«Πρόκειται για μπαχαλάκηδες που ήρθαν παρακινούμενοι από οικονομικό οπορτουνισμό, με ανήθικες προθέσεις. Ήρθαν για να εκμεταλλευτούν το χάος, να σπάσουν και να κλέψουν από καταστήματα. Οπότε στην πραγματικότητα αποτελούν μια διαφορετική κατηγορία», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση και ο πρόεδρος είναι κάποιες φορές μακριά από την πραγματικότητα που ζει ο γαλλικός λαός. Πρέπει λοιπόν να ακούσουν κι αν πρέπει να βγει κάποιο νόημα από αυτή τη συνάντηση, τότε πρέπει να ακούσουν το εξής: θα γίνει έκρηξη εάν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει και δεν υπάρξει ένα μορατόριουμ στη φορολόγηση των καυσίμων», σημείωσε ο ηγέτης της κεντροδεξιάς Ένωσης Δημοκρατών και Ανεξάρτητων.