Με Brexit χωρίς συμφωνία απειλεί τους βουλευτές η Μέι - Free Sunday
Με Brexit χωρίς συμφωνία απειλεί τους βουλευτές η Μέι

Με Brexit χωρίς συμφωνία απειλεί τους βουλευτές η Μέι

Χωρίς συμφωνία θα γίνει η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάρτιο 2019, εάν η βρετανική βουλή, καταψηφίσει τη συμφωνία της πρωθυπουργού Μέι δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC η Άντρεα Λίντσομ, επικεφαλής της κάτω βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου, της Βουλής των Κοινοτήτων.

Οι βουλευτές έχουν επιχειρήσει να έχουν μεγαλύτερο λόγο αναφορικά με τη διαδικασία του Brexit στην περίπτωση που το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία της Μέι, αλλά η Λίντσομ δήλωσε ότι εάν η Μέι χάσει την ψηφοφορία η προκαθορισμένη επιλογή θα είναι η μη επίτευξη συμφωνίας, σε ένα σενάριο πιθανώς άτακτης αποχώρησης.

«Εκτός κι αν η κυβέρνηση κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό για αλλαγή πλεύσης, ή όντως για να περάσει αυτή τη συμφωνία, θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου τον επόμενο χρόνο χωρίς μια συμφωνία, άρα η προεπιλογή είναι η μη συμφωνία», δήλωσε η Λίντσομ.

Ερωτηθείσα εάν οι βουλευτές έχουν τη δύναμη να σταματήσουν μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία, η Λίντσομ απάντησε: «Δεν βλέπω τρόπο να το κάνουν αυτό. Νομίζω ότι το θέμα είναι πως η προκαθορισμένη επιλογή είναι η μη συμφωνία».