H Μέι κατηγορείται ότι έκρυψε την γνωμοδότηση για το Brexit - Free Sunday
H Μέι κατηγορείται ότι έκρυψε την γνωμοδότηση για το Brexit

H Μέι κατηγορείται ότι έκρυψε την γνωμοδότηση για το Brexit

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία, η νομική γνωμοδότηση γα το Brexit, την οποία αναγκάστηκε να δώσει στην δημοσιότητα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Η νομική γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα αναφέρει ότι η απουσία μια συμφωνίας που θα αντικαθιστά το λεγόμενο δίχτυ ασφαλεία θα συνεχίσει επ' αόριστον. Και η Βρετανία δεν μπορεί να αναγκάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη συμφωνία.

«Σήμερα βλέπουμε τις λεπτομέρειες της νομικής γνωμοδότησης, βλέπουμε τα γεγονότα που προσπάθησε να κρύψει η κυβέρνηση. Κύριε πρόεδρε αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει στη Βόρεια Ιρλανδία το δικαίωμα να είναι μόνιμο μέλος της ενιαίας αγοράς και της τελωνειακής ένωσης», υποστήριξε μέλος του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας.

Η Μέι υποστηρίζει ότι δεν έκρυψε τίποτα.

«Η ίδια έχω πει σε αυτό το Κοινοβούλιο ότι δεν υπάρχει μονομερές δικαίωμα εξόδου από το δίκτυ ασφαλείας, αυτό που επίσης έχω πει είναι ότι δεν είναι πρόθεση καμίας από τις πλευρές να χρησιμοποιηθεί αυτό το δίχτυ ασφαλείας ή αν χρησιμοποιηθεί να είναι απλά προσωρινό», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

Καθώς ο διάλογος συνεχίζεται οι βουλευτές συζήτησαν για την ασφάλεια και την μετανάστευση αλλά πολλοί παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με την αυστηρή γλώσσα της νομικής γνωμοδότησης και με τις προειδοποιήσεις που περιέχει. Ελάχιστοι μέχρι στιγμής δηλώνουν ότι θα στηρίξουν ανοιχτά τη συμφωνία κατά την ψηφοφορία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν τελειώσει η εβδομάδα η κυβέρνηση θα φέρει τροπολογία για να καμφθούν κάποιες από τις διαφωνίες.