Δεν αποκλείει ρόλο για το ΝΑΤΟ στην Κύπρο, ο Αναστασιαδης - Free Sunday
Δεν αποκλείει ρόλο για το ΝΑΤΟ στην Κύπρο, ο Αναστασιαδης

Δεν αποκλείει ρόλο για το ΝΑΤΟ στην Κύπρο, ο Αναστασιαδης

Σε έμμεση πλην σαφή επιβεβαίωση της συζήτησης περί εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Κύπρο, η οποία ενόχλησε την Μόσχα, προχωρά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κύπρου, η οποία θα μεταδοθεί την Πέμπτη (23:00).

Εάν το ΝΑΤΟ μπορεί να διασφαλίσει την κατάργηση των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και της παρουσίας τουρκικού στρατού, είναι ένα ενδεχόμενο που δεν πρέπει να αγνοηθεί, λέει ο κ.Αναστασιάδης, ο οποίος χαρακτηρίζει «ατυχέστατες» στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχετικά με το ΝΑΤΟ.

«Η Κύπρος, ως μικρή χώρα, επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με όλες τις μεγάλες χώρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι καλές σχέσεις με τη μια από αυτές θα διαλύσουν τις σχέσεις με την άλλη», λέει ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στη φιλολογία που αναπτύχθηκε μετά το Κραν Μοντανά ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κάνει λόγο για πιέσεις που δέχεται από το ΑΚΕΛ, αλλά και από κάποια έντυπα.