Πυροβολισμοί στο Στρασβούργο - Τέσσερις νεκροί, έντεκα τραυματίες - Free Sunday
Πυροβολισμοί στο Στρασβούργο - Τέσσερις νεκροί, έντεκα τραυματίες

Πυροβολισμοί στο Στρασβούργο - Τέσσερις νεκροί, έντεκα τραυματίες

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο κέντρο του Στρασβούργου και πιο συγκεκριμένα σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αναφορές για αρκετούς τραυματίες.

Τουλάχιστον ένας νεκρός σύμφωνα με την πυροσβεστική στο Στρασβούργο. Η αστυνομία στη γαλλική πόλη έκανε αναφορές για πυροβολισμούς σε χριστουγεννιάτικη Αγορά, με τουλάχιστον τρεις τραυματίες.

Τους πυροβολισμούς επιβεβαίωσε και ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ανέφερε ότι βρέθηκε κοντά στο σημείο, στο κέντρο του Στρασβούργου, όπου έγινε το συμβάν: «Βγήκα στο κέντρο του Στρασβούργου να χαρώ τη βραδινή ατμόσφαιρα της "πρωτεύουσας των Χριστουγέννων". Επεσαν πυροβολισμοί και απομακρύνθηκα, μαζί με πολύ κόσμο, γρήγορα αλλά χωρίς πανικό. Υπάρχουν τραυματίες. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.» 

Λίγο αργότερα, σε νέα ανάρτηση του, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έγραψε: «Πρώτος απολογισμός του χτυπήματος στο Στρασβούργο στην περιοχή που έκανα χριστουγεννιάτικη βόλτα.1 νεκρός. 6 τραυματίες. Ο δράστης έχει διαφύγει. Τον άκουσα να πυροβολεί σε 3 διαφορετικά μέρη στο κέντρο γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να είναι τρομοκρατικό χτύπημα.»

Έχοντας νέες πληροφορίες από τον τόπο των γεγονότων, ο Γιώργος Κύρτσος μας ενημερώνει από Στρασβούργο: «Νέες πληροφορίες για το χτύπημα στο Στρασβούργο. 2 νεκροί,11 σοβαρά τραυματίες. Ο δράστης έχει διαφύγει αλλά έχει αναγνωριστεί και έχει ποινικό μητρώο. Τέθηκε σε εφαρμογή το "λευκό σχέδιο" με τα νοσοκομεία έτοιμα να υποδεχθούν μεγάλο αριθμό θυμάτων».

Σε νεότερη ανάρτηση του ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: «Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Στρασβούργο. Τουλάχιστον 4 οι νεκροί. Ο δράστης 29 ετών,γεννημένος στο Στρασβούργο. Το πρωί η αστυνομία πήγε στο διαμέρισμά του. Βρήκε χειροβομβίδες αλλά αυτός διέφυγε. Ισως η έρευνα επιτάχυνε το χτύπημα.»

Στο σημείο της επίθεσης βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι αποκλεισμένος στο πίσω μέρος καφετέριας και δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter φωτογραφία από το σημείο.