Δεν παραιτείται η Μέι - Free Sunday
Δεν παραιτείται η Μέι

Δεν παραιτείται η Μέι

Αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της εμφανίζεται η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η πρόταση μομφής εναντίον της οποίας συζητείται το απόγευμα στη βουλή των κοινοτήτων.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του Κοινοβουλίου (επιτροπή 1922), το απαιτούμενο όριο των 48 βουλευτών των Συντηρητικών που κατέθεσαν πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της πρωθυπουργού ξεπεράστηκε και η διαδικασία ενεργοποιήθηκε.

Λίγο αργότερα η Τερέζα Μέι απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό λέγοντας πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Ο Μπρέιντι, δήλωσε ότι χθες Τρίτη συγκεντρώθηκε το ποσοστό 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος που απαιτείτο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας.

"Ξεπεράστηκε το όριο του 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας που επιδιώκει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής για την ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος", διευκρίνισε ο Μπρέιντι.

Σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ των 18:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος) και 20:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και στη συνέχεια θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε.

"Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά και μια ανακοίνωση θα εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό απόψε", δήλωσε ο Μπρέιντι.

Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν 158 από τους 315 βουλευτές της ψηφίσουν εναντίον της.

Η Βρετανία θα πρέπει να καθυστερήσει την έξοδό της από την ΕΕ αν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χάσει την ψηφοφορία κατά της ηγεσίας της που θα διεξαχθεί αργά σήμερα το απόγευμα στην Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέβιντ Γκακ.

"Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις οποιασδήποτε μορφής συμφωνίας με την ΕΕ θεωρώ ότι είναι αναπόφευκτο πως αν χάσει την ψηφοφορία απόψε το βράδυ θα χρειαστεί να καθυστερήσει η ενεργοποίηση του Άρθρου 50", δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC. "Δεν θεωρώ ότι θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου".