Αιφνιδιαστική ανακοίνωση για απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία - Free Sunday
Αιφνιδιαστική ανακοίνωση για απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία

Αιφνιδιαστική ανακοίνωση για απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην ΗΠΑ η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, με την οποία αλλάζει ριζικά η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή.

«Τώρα που οι Η.Π.Α. αποσύρονται ή πρόκειται να αποσυρθούν από τη Συρία, έχουμε ουσιαστικά παραδώσει τη χώρα στη Ρωσία και σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό στο Ιράν»,λέει ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο από τη Φλόριντα ενώ ο βουλευτής των Δημοκρατικών από την Βιρτζίνια, Τιμ Κέην αναρωτήθηκε αν «η απόφαση αυτή εληφθη με τη υπόδειξη του στρατού ή αντίθετα στις υποδείξεις του στρατού».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφαση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια ακολούθησε το δικό του βίντεο.«Πολεμάμε εδώ και πολύ καιρό στη Συρία, είμαι πρόεδρος σχεδόν δύο χρόνια και πραγματικά ενισχύσαμε την παρουσία μας και κερδίσαμε τη μάχη εναντίον του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτος. Τους νικήσαμε και είχαν πολλές απώλειες. Ανακτήσαμε τα εδάφη και τώρα είναι καιρός τα στρατεύματά μας να επιστρέψουν».

Περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στη Συρία με στόχο να εξουδετερώσουν τους τζιχαντιστές στην περιοχή .