Πάρτι στα social media - Free Sunday
Πάρτι στα social media
Γάμοι, γεννήσεις, αυτοκτονίες, εγκλήματα και καταστροφές περιλάμβανε η ατζέντα του διεθνούς τζετ σετ για το 2018.

Πάρτι στα social media

Από τον γάμο της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι μέχρι την υπόθεση Κέβιν Σπέισι, τα γεγονότα στον χώρο του θεάματος ήταν πολλά και το 2018. Η «Free Sunday» δημιουργεί τη λίστα με όσα απασχόλησαν περισσότερο το κοινό και συζητήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Ένας παραμυθένιος γάμος

Στις 19 Μαΐου ο πρίγκιπας Χάρι παντρεύτηκε τη Μέγκαν Μαρκλ σε μια αξιοζήλευτη τελετή που αναμφισβήτητα αποτέλεσε τον γάμο της χρονιάς. Οι φωτογραφίες και τα live στα κοινωνικά δίκτυα κατέστησαν το γεγονός προσιτό σε όλο τον κόσμο. Η απαστράπτουσα Μέγκαν, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τον Τύπο λόγω της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του πατέρα της, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε και την εγκυμοσύνη της.

kate

Τρίτο βασιλικό μωρό

Στις 23 Απριλίου η Κέιτ Μίντλετον έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί. Ένα αγοράκι το οποίο ονόμασαν Λούις – πέμπτος στη σειρά διαδοχής. Η εικόνα της δούκισσας του Κέμπριτζ σχεδόν αμέσως μετά τη γέννα προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, με τους χρήστες να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να είναι σε τόσο καλή κατάσταση και τις θεωρίες συνωμοσίας για δήθεν παρένθετη μητέρα να κυκλοφορούν με την ταχύτητα των fake news.

kylie jenner

Η φωτογραφία με τα περισσότερα likes στο Instagram

Η μικρότερη αδελφή των Καρντάσιαν, η Κάιλι Τζένερ, μία από τις δημοφιλέστερες προσωπικότητες στα κοινωνικά δίκτυα, έμεινε έγκυος και αποφάσισε να απόσχει από το διαδίκτυο. Όταν όμως γέννησε, η πρώτη φωτογραφία που πόσταρε με την κόρη της Στόρμι στις 6 Φεβρουαρίου απέσπασε περισσότερα από 18 εκατομμύρια likes και ως εκ τούτου ήταν η δημοφιλέστερη της χρονιάς.

bourdain

Αντίο, Άντονι

Οι λάτρεις του food travelling τον γνώριζαν καλά. Ο εμπνευστής και παρουσιαστής του γαστρονομικού ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ Άντονι Μπουρντέν αυτοκτόνησε στις 8 Ιουνίου σε ηλικία 61 ετών. Τον βρήκαν κρεμασμένο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στη Γαλλία. Ποια ήταν η αιτία που τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα παραμένει άγνωστο.

c45da139 b349 407c 8a06 817a956af417 0

Τρίτος γάμος για τον Γκιρ

Μπορεί να είναι 68 ετών, αλλά παραμένει γοητευτικός. Ο Ρίτσαρντ Γκιρ παντρεύτηκε την 35χρονη φίλη του Αλεχάντρα Σίλβα σε μια λιτή τελετή στην οποία παρέστησαν και Θιβετιανοί μοναχοί. Τον περασμένο Σεπτέμβριο το ζευγάρι ανακοίνωσε πως περιμένει μωρό.

butler

Χόλιγουντ στις στάχτες

Δεν ήταν λίγοι οι Αμερικανοί σταρ που είδαν τα σπίτια τους να χάνονται στις φλόγες κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Νοεμβρίου στην Καλιφόρνια. Ο Τζέραρντ Μπάτλερ, η Μάιλι Σάιρους, η Κιμ Μπάσινγκερ και πολλοί ακόμη, όταν επέστρεψαν στις οικείες τους μετά τη λήξη του συναγερμού εκκένωσης, βρήκαν στάχτη και αποκαΐδια, τα οποία γνωστοποίησαν μέσω κοινωνικών δικτύων.

weinstein

Παράδοση στις αρχές

Τον περασμένο Μάιο ο γνωστός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν υπό το βάρος των κατηγοριών βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης παραδόθηκε στις αρχές της Νέας Υόρκης. Πλήρωσε 1 εκατομμύριο εγγύηση και με βραχιολάκι εντοπισμού στο πόδι επέστρεψε στο σπίτι του, όπου περιμένει τις τελικές νομικές διαδικασίες για τη διεξαγωγή της δίκης του.

cosby

Καταδίκη του Κόσμπι

Στις 26 Απριλίου ο ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι καταδικάστηκε για τον βιασμό της Άντρεα Κόνσταντ. Οι ένορκοι στη δίκη του συνεδρίασαν για περισσότερες από 14 ώρες ώσπου να καταλήξουν στην απόφαση. Ο κωμικός ηθοποιός καταδικάστηκε σε 3 έως 10 χρόνια φυλάκιση και έφυγε από το δικαστήριο φορώντας χειροπέδες.

spade

Αυτοκτονία της Κέιτ Σπέιντ

Η διάσημη σχεδιάστρια ρούχων βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν στις 5 Ιουνίου. Είχε κρεμαστεί με ένα κασκόλ. Η 55χρονη Σπέιντ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία την οδήγησαν να θέσει τέρμα στη ζωή της. Ο κόσμος της μόδας έγινε, αν μη τι άλλο, φτωχότερος.

Aretha Franklin 1968

Η φωνή της soul σίγησε

Στις 16 Αυγούστου η θρυλική Αρίθα Φράνκλιν άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 76 ετών. Στην κηδεία της δεκάδες συνάδελφοί της την τίμησαν ερμηνεύοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Τα λόγια του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνοψίζουν το πόσο σημαντική ήταν: «Η Αρίθα βοήθησε να προσδιορίσουμε την αμερικανική εμπειρία. Στη φωνή της μπορούσαμε να νιώσουμε την ιστορία μας, τη δύναμή μας και τον πόνο μας, το σκοτάδι και το φως μας. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη η βασίλισσα της soul».

spacey

Ένα περίεργο βίντεο

Στα τέλη του 2017 ο Κέβιν Σπέισι κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανερχόμενους ηθοποιούς όταν ήταν διευθυντής θεάτρου στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να εξοστρακιστεί από ταινίες και σειρές στις οποίες πρωταγωνιστούσε. Το «House of Cards» συνέχισε μόνο με τη Ρόμπιν Ράιτ, ώσπου πριν από λίγες ημέρες ο Σπέισι εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα βίντεο που τιτλοφορούνταν «Let me be Frank» και στο οποίο με έμμεσο τρόπο αρνούνταν τις κατηγορίες που του επιρρίπτουν.