Ντιμιτρόφ: Η καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα και τη «Μακεδονία» - Free Sunday
Ντιμιτρόφ: Η καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα και τη «Μακεδονία»

Ντιμιτρόφ: Η καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα και τη «Μακεδονία»

Συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο της πΓΔΜ MIA, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νικολά Ντιμιτρόφ και μίλησε για τη συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη τον Ιούνιο και αφορά τη λύση του ονοματολογικού ζητήματος μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Νικολα Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε τη συμφωνία ως την «καλύτερη λύση στο ονοματολογικό τόσο για τη "Μακεδονία"», όπως είπε χαρακτηριστικά, «όσο και για την Ελλάδα».

Μάλιστα, ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται σίγουρος για την συμφωνία υπογραμμίζοντας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο, πως σε λίγα χρόνια η πλειοψηφία των πολιτών των δύο χωρών θα αναρωτιέται: «Γιατί δεν το είχαμε κάνει νωρίτερα;».

Επισημαίνει ακόμα, αναφερόμενος στη σημασία που έχει η συμφωνία αυτή για τη χώρα του, πως «επιτέλους δημιουργείται η δυνατότητα μετά από πολλά χρόνια, να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξέφρασε την πεποίθηση πως «οι συσχετισμοί δείχνουν πως η Συμφωνία θα κυρωθεί με περισσότερες από 151 ψήφους».

Παράλληλα, ανέφερε πως αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ θα «οδηγηθούμε σε κυβέρνηση με ψήφο ανοχής όπως σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ισπανία».