Τελευταία ευκαιρία για τη Μέι: Στις 15 Ιανουαρίου η κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit - Free Sunday
Τελευταία ευκαιρία για τη Μέι: Στις 15 Ιανουαρίου η κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit

Τελευταία ευκαιρία για τη Μέι: Στις 15 Ιανουαρίου η κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit

Στις 15 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο η κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση ή όχι της συμφωνίας για το Brexit στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση της Μέι και η ΕΕ στα τέλη Νοεμβρίου του 2018.

Την είδηση μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές και αναδημοσιεύει το Reuters. Πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο τη συμφωναία στην οποία είχε καταλήξει μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

Η κρίσιμη ψηφοφορία θα γίνει μετά από μία μακρά κοινοβουλευτική συζήτηση η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει ακόμα και σήμερα Δευτέρα. Αρχικά η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου, αλλά η Μέι την ανέβαλε, καθώς διαπίστωσε ότι θα την έχανε πανηγυρικά.

Η Βρετανή πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως η χώρα θα βρεθεί σε αχαρτογράφητο έδαφος εάν η δική της πρόταση της συμφωνίας για το Brexit απορριφθεί από το Κοινοβούλιο αυτόν τον μήνα, διαψεύδοντας ταυτόχρονα τα δημοσιεύματα ότι θα επιδιώξει μία αναβολή της ψηφοφορίας για δεύτερη φορά.

Η καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ είναι η 29η Μαρτίου ενώ η Μέι έχει δηλώσει ότι – σε περίπτωση καταψήφισης της συμφωνίας στο κοινοβούλιο - διακυβεύονται θέσεις εργασίας και οι βουλευτές θα θέσουν την δημοκρατία σε κίνδυνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ