Σύγχυση για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία - Free Sunday
Σύγχυση για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία

Σύγχυση για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία

Αδιευκρίνιστοι παραμένουν οι όροι της εφαρμογής της απόφασης του προέδρου Τραμπ για την αποχώρηση των 2.000 Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία, η οποία φέρεται να άρχισε.

Όμως σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, η απόσυρση αφορά

εξοπλισμό και όχι στρατεύματα ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο ζήτησε από την Μόσχα να συνεργαστεί με την Ουάσινγκτον με στόχο την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης της Συριακής κρίσης

«Αυτή τη στιγμή έχουμε την εντύπωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες φεύγουν από την Συρία, όμως αναζητούν έναν λόγο για να παραμείνουν. Αυτή είναι η αίσθηση που έχουμε μέχρι στιγμής και για να είμαι ειλικρινής θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για την στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτό το ζήτημα» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Την προηγούμενη Κυριακή, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, διαβεβαίωσε από την Ιερουσαλήμ όπου βρισκόταν ότι η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων θα γίνει κατά τρόπο ώστε η ασφάλεια του Ισραήλ και «άλλων φίλων» των ΗΠΑ στην περιοχή να είναι «απολύτως εγγυημένη».