Έκκληση Ζάεφ στους Έλληνες βουλευτές: Να επικυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών - Free Sunday
Έκκληση Ζάεφ στους Έλληνες βουλευτές: Να επικυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Έκκληση Ζάεφ στους Έλληνες βουλευτές: Να επικυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Έκκληση στους Έλληνες βουλευτές να επικυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών απηύθυνε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα, μία ημέρα μετά την έγκριση της Συνθήκης από τη Βουλή της ΠΓΔΜ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ελληνες βουλευτές θα αναγνωρίσουν τον σπουδαίο ρόλο τους σε αυτή την ιστορική στιγμή. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα επικυρώσει τη Συμφωνία και θα είναι η πρώη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ», είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, συμπληρώνοντας ότι μαζί με τους φίλους μας τους Ελληνες αφήνουμε πίσω την απομόνωση και τις παρεξηγήσεις επισφραγίζοντας την ιστορική συμφωνία.

Εξάλλου, ευχαρίστησε τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι» αναγνωρίζοντας ωστόσο την πικρία αλλά και την υπερηφάνεια της πλειοψηφίας των πολιτών με αφορμή την απόφαση να κάνουμε αυτό το βήμα προς τα εμπρός για το καλό της χώρας. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι εξετάζει σοβαρά το αίτημα του ηγέτη της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν επιθυμεί να παραμείνει στην κοινωνία κανένα ίχνος άρνησης ή εκβιασμού».