Τσαβούσογλου: Θα αναγνωρίζουμε την «Μακεδονία» με την συνταγματική της ονομασία - Free Sunday
Τσαβούσογλου: Θα αναγνωρίζουμε την «Μακεδονία» με την συνταγματική της ονομασία

Τσαβούσογλου: Θα αναγνωρίζουμε την «Μακεδονία» με την συνταγματική της ονομασία

Την Άγκυρα επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM Νικολα Ντιμιτρόφ και συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του  Mεβλούτ Τσβαουσογλου.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Τσαβούσογλου μιλώντας για το Σκοπιανό δήλωσε πως «είμαστε μια χώρα που από την αρχή αναγνωρίσαμε την Μακεδονία με το Συνταγματικό της όνομα. Στα έγγραφα του ΝΑΤΟ υπάρχει η υποσημείωση πως η Τουρκία αναγνωρίζει τη Μακεδονία με τη Συνταγματική της ονομασία.

Τωρα παρακολουθούμε τις προσπάθειες και τις εξελίξεις για την αλλαγή ονομασίας που γίνονται με την Ελλάδα. Εμείς σεβόμαστε και θα σεβόμαστε τις αποφάσεις του Μακεδονικού λαού και του Μακεδονικού Κοινοβουλίου.

Και απο εδώ και πέρα τη Μακεδονία θα συνεχίσουμε να αναγνωρίζουμε με την Συνταγματική της ονομασία. Σαφώς η απόφαση είναι της Μακεδονικής κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου. Ελπίζουμε να αρθούν και τα εμπόδια για τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Από την πλευρά του ο Ντιμιτρόφ μίλησε για «ρομαντική σχέση Τουρκίας-ΠΓΔΜ. Θα χαρακτήριζα τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών ρομαντική. Η σχέση αυτή είναι πέρα από πολιτικά όρια και ιδεολογίες, υπάρχουν πολλές ομοιότητες με την Τουρκία, αλλά και πολλά κοινά συμφέροντα με την Τουρκία, ειδικά στα Βαλκάνια».