Νταβός: Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητά ο Τόνι Μπλερ - Free Sunday
Νταβός: Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητά ο Τόνι Μπλερ

Νταβός: Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητά ο Τόνι Μπλερ

Τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για να δοθεί ένα τέλος στο χάος για το Brexit ζήτησε σήμερα μιλώντας από το Νταβός ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, σημειώνοντας ότι πιστεύει πως οι πιθανότητες να γίνει το δημοψήφισμα αυτό είναι τώρα περισσότερες από 50%.

«Πιστεύω ότι αν γίνει άλλο δημοψήφισμα πράγματι θα δοθεί ένα τέλος. Οι άνθρωποι όπως εγώ θα το αποδεχτούν ότι αυτό είναι, αν η χώρα ψηφίσει ξανά υπέρ της αποχώρησης», δήλωσε ο Μπλερ στο τηλεοπτικό δίκτυο του Reuters στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Αλλά πιστεύω ότι αν φύγεις χωρίς να ξαναστραφείς στον λαό, με αυτήν την αναστάτωση και σε αυτές τις συνθήκες, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διαίρεση», σημείωσε.

«Η ιδέα ότι μπορούμε να βγούμε κουτρουβαλώντας από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία θα ήταν κάτι απολύτως ανεύθυνο και είμαι βέβαιος ότι το κοινοβούλιο δεν θα το επιτρέψει», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανοί ψήφισαν στο δημοψήφισμα του 2016 σε ποσοστό 52% υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, έναντι ποσοστού 48% που ψήφισε υπέρ της παραμονής της.