Στο κενό η πρόταση Μαδούρο για διάλογο - Free Sunday
Στο κενό η πρόταση Μαδούρο για διάλογο

Στο κενό η πρόταση Μαδούρο για διάλογο

Την απόφαση του να απορρίψει την πρόταση του Νικολάς Μαδούρο για διάλογο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδο, ο οποιος έχει ανακηρυχτεί προσωρινός πρόεδρος της χώρας με απόφαση της βουλής, από την οποία ο Μαδούρο είχε αφαιρέσει όλες τις αρμοδιότητες.

Ο Γκουαϊδο χαρακτήρισε την πρόταση Μαδούρο προσπάθεια για μία στημένη συζήτηση την οποία απέδωσε στο ότι δεν έχει αποτέλεσμα η καταπίεση και η καταστολή και κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους.

Από την πλευρά του, ο Μαδούρο καταγγέλλει πραξικόπημα και κατηγορεί τόσο διεθνείς παράγοντες όσο και τα μέσα ενημέρωσης για την έκρυθμη κατάσταση στη Βενεζουέλα

«Πραγματοποίησαν πραξικόπημα μαζί με διεθνείς παράγοντες. Υπάρχει πραξικόπημα των μέσων ενημέρωσης ενάντια στη Βενεζουέλα. Είμαι πιστός στον εθνικό διάλογο, σήμερα, αύριο και πάντα. Θα πάω όπου χρειαστεί να πάω» είπε ο Μαδούρο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο όρισε ως απεσταλμένο στη Βενεζουέλα τον πολύπειρο Έλιοτ Άμπραμς, ο οποίος είχε καταδικαστεί για απόκρυψη πληροφοριών στην υπόθεση Ιράν - Κόντρα αλλά του δόθηκε χάρη από τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο.

Την ίδια ώρα, Αμερικανοί διπλωμάτες αποχωρούν από το Καράκας λόγω ανησυχίας για την ασφάλειά τους μετά και το τελεσίγραφο του Νικολάς Μαδούρο που έδωσε διορία 72 ωρών για την αποχώρησή τους.