Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Ανακαλύψαμε φυσικό αέριο στην ανατολική Θράκη - Free Sunday
Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Ανακαλύψαμε φυσικό αέριο στην ανατολική Θράκη

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Ανακαλύψαμε φυσικό αέριο στην ανατολική Θράκη

Στην αποκάλυψη ότι η Τουρκία μετά από έρευνες ετών στη Θράκη ανακάλυψε κοιτάσματα φυσικού αερίου στην περιοχή Ραιδεστό έξω από την Κωνσταντινούπολη, προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Έπειτα από έρευνες χρόνων στην Θράκη είχαμε μια μικρή ανακάλυψη φυσικού αερίου, τη Δευτέρα ξεκινάμε να μελετάμε το τεμάχιο και θα δώσουμε λεπτομέρειες, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μακάρι να βρούμε ακόμη μεγαλύτερα κοιτάσματα, επειδή είμαστε μια μεγάλη χώρα και η κατανάλωσή μας πολύ υψηλή. Αλλά είτε πρόκειται για μια μικρή είτε για μεσαία ανακάλυψη, η οικονομία κερδίζει σίγουρα», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Ντονμέζ δήλωσε οι έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται και πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στην περιοχή.

Ανακοίνωσε ότι το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας θα εισέλθει στα τουρκικά χωρικά ύδατα στις 20 Φεβρουαρίου. «Θεωρώ ότι και αυτό πάλι στη Μεσόγειο θα το στείλουμε, έτσι φαίνεται. Η πρώτη περιοχή δραστηριοποίησής του θα είναι η Μεσόγειος. Το δεύτερο γεωτρύπανο αναμένεται να ξεκινήσει γεώτρηση γύρω στα μέσα του χρόνου και να πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 2 γεωτρήσεις το χρόνο», ανέφερε. Όπως είπε «οι έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν μεγάλο ρίσκο, είναι πιο δύσκολο να γνωρίζεις από πριν το αποτέλεσμα σε σχέση με άλλους τομείς». «Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε μέχρι να βρούμε, να μην ανησυχεί κανείς για αυτό», ανέφερε.