Γενοκτονία καταλογίζει στον Μαδούρο η αντιπολίτευση - Free Sunday
Γενοκτονία καταλογίζει στον Μαδούρο η αντιπολίτευση

Γενοκτονία καταλογίζει στον Μαδούρο η αντιπολίτευση

«Σχεδόν γενοκτονία» καταλογίζει στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναλάβει με απόφαση της βουλής, η οποία δεν αναγνωρίζει την εκλογή Μαδούρο, καθήκοντα προέδρου της χώρας.

Η δήλωση του κ.Γκουαϊδό έγινε αφότου η κυβέρνηση της χώρας διεμήνυσε στην αμερικανική κυβέρνηση την Παρασκευή να κάνει διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κολομβία, γεγονός που οδήγησε την η αντιπολίτευση να κάνει λόγο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν είναι ένα όνομα, έχει πρόσωπο, όνομα, είναι οι οικογένειες που είναι αποφασισμένες να τα καταφέρουν. Καταλαβαίνω ότι θέλουν να το μπλοκάρουν αυτό και αυτό είναι σχεδόν γενοκτονία», δήλωσε ο Γκουαίδό.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι μια διεθνής συμμαχία στην οποία συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνει τρόφιμα και φάρμακα σε σημεία συγκέντρωσης στην Κολομβία. την Βραζιλία και ένα νησί της Καραϊβικής. Ωστόσο, ο πρόεδρος Μαδούρο αρνείται ότι υπάρχει κρίση στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι είναι δημιούργημα των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν στόχο να ανατρέψουν την κυβέρνηση και επιμένουν να μπλοκάρουν την βοήθεια.