Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες Τραμπ - Κιμ - Free Sunday
Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες Τραμπ - Κιμ

Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες Τραμπ - Κιμ

Χωρίς αποτέλεσμα δείχνουν να ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες του αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς το προγραμματισμένο για τις 11 ώρας Ελλάδος (16:00 τοπική ώρα) γεύμα εργασίας ακυρώθηκε ενώ η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, θα πραγματοποιηθεί δύο ώρες νωρίτερα.

Η Σάντερς αρνήθηκε να απαντήσει εάν θα υπάρξει τελετή υπογραφών αν και νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωνε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο πλευρό του, καθώς άρχιζαν τις συνομιλίες τους για το βορειοκορεατικό πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, ότι «δεν πιέζεται» από τον χρόνο και δίνει την προτεραιότητα στην επίτευξη μιας «καλής συμφωνίας».

«Δεν πιέζομαι (…). Η ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντική όσο αυτό για μένα», είχε πει ο Τραμπ,

Ο Κιμ από την πλευρά του είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει «ό,τι καλύτερο μπορεί» ώστε η συνάντηση κορυφής να φέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα. «Βαδίσαμε πλάι-πλάι στο Ανόι» και «συνεχίσαμε τον καλό διάλογο που έχουμε», ανέφερε. «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ σήμερα για να καταλήξουμε σε σπουδαία αποτελέσματα», σε «θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε