Βρέθηκαν τα δυο μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing στην Αιθιοπία - Free Sunday
Βρέθηκαν τα δυο μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing στην Αιθιοπία

Βρέθηκαν τα δυο μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing στην Αιθιοπία

Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing της Ethiopian Airlines, όπως ανακοίνωσαν οι Αιθιοπικές Αερογραμμές.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τον καταγραφέα των συνομιλιών μεταξύ του πληρώματος στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, αλλά και τον καταγραφέα ψηφιακών δεδομένων πτήσης από τα διάφορα συστήματα του αεροσκάφους.

Η δεύτερη συσκευή καταγράφει ψηφιακά τις παραμέτρους λειτουργίας των διαφόρων συστημάτων του αεροσκάφους και θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες γύρω από τα αίτια του δυστυχήματος για τη λειτουργία του αεροσκάφους και για τις ενέργειες του πληρώματος κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν από τη συντριβή.

Το μαύρο κουτί βρέθηκε στο σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους 157 άνθρωποι.

Η πτήση 302/10 των Ethiopian Airlines συνετρίβη το πρωί της Κυριακής, λίγα λεπτά μετά από την απογείωση του αεροσκάφους. Και οι 157 επιβαίνοντες που βρίσκονταν στο μοιραίου αεροσκάφος για μόλις 30 λεπτά σκοτώθηκαν.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ethiopian Airlines αποφάσισε να «καθηλώσει» όλα τα Boeing 737 MAX 8.

«Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αίτια του δυστυχήματος, αποφασίσαμε να προσγειώσουμε τον στόλο των συγκεκριμένων αεροπλάνων ως επιπρόσθετο μέτρο πρόληψης», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ανάλογη απόφαση έλαβαν, μάλιστα, και οι Αρχές στην Κίνα και στην Ινδονησία. 

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα και τα βλέμματα στρέφονται πλέον στο μαύρο κουτί που θα μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση. Σύμφωνα με την Ethiopian Airlines, το αεροσκάφος βρισκόταν σε καλή κατάσταση. 

Σημειωτέον ότι εγείρονται καίρια ερωτηματικά, καθώς για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων μηνών, ένα Boeing 737 MAX 8 συντρίβεται λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του. Είχε προηγηθεί στο τέλος του Οκτωβρίου η συντριβή του αεροσκάφους της Lion Air που κατέπεσε στην Θάλασσα της Ιάβας σκοτώνοντας 189 ανθρώπους.

πηγή: sputniknews.gr