H Μέι έχασε αλλά δεν φεύγει... - Free Sunday
H Μέι έχασε αλλά δεν φεύγει...

H Μέι έχασε αλλά δεν φεύγει...

Τα τρία ενδεχόμενα που έχει μπροστά της, η Βρετανία έθεσε η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, μετά την ήττα της στη ψηφοφορία για τη συμφωνία για το Brexit, ενώ ο αρχηγός των Εργατικών της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν έθεσε ζήτημα προσφυγής στις κάλπες.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέλει να μάθει πώς θα χρησιμοποιήσουμε μία τέτοια παράταση. Αυτή η Βουλή θα πρέπει να απαντήσει στην ερώτηση. Θέλει να ανακαλέσει το άρθρο 50; Θέλει δεύτερο δημοψήφισμα; Ή θέλει να φύγει με συμφωνία, αλλά όχι με αυτή τη συμφωνία; Είναι δυσάρεστες επιλογές, αλλά χάρη στην απόφαση που πήρε σήμερα η Βουλή, είναι επιλογές που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.», ειπε η κυρία Μέι.

«Η πρωθυπουργός εξάντλησε τον χρόνο της και ο χρόνος εξάντλησε την πρωθυπουργό. Ίσως είναι ώρα να κάνουμε γενικές εκλογές και ο κόσμος να αποφασίσει ποια θα πρέπει να είναι η κυβέρνησή του.», απάντησε ο κ.Κόρμπιν.

Στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ, δήλωσε ότι περιμένει «αξιόπιστη αιτιολόγηση για μία πιθανή παράταση και πόσο αυτή θα διαρκέσει.» ενώ ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, με ανάρτηση στο twitter δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει με την Συμφωνία Αποχώρησης. Το αδιέξοδο μπορεί πλέον να λυθεί μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι προετοιμασίες μας για αποχώρηση χωρίς συμφωνία είναι πιο σημαντικές από ποτέ».

Ανοδικά κινήθηκε η στερλίνα λίγες ώρες μετά την καταψήφιση της συμφωνίας, καθώς ο αγορές προβλέπουν παράταση στο Brexit.

Ωστόσο οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί και εκτιμούν ότι το βρετανικό νόμισμα θα γνωρίσει ισχυρές διακυμάνσεις το επόμενο διάστημα