Μακελειό με 40 νεκρούς σε τζαμί στη Ν.Ζηλανδία σε απευθείας μετάδοση στο facebook (video) - Free Sunday
Μακελειό με 40 νεκρούς σε τζαμί στη Ν.Ζηλανδία σε απευθείας μετάδοση στο facebook (video)

Μακελειό με 40 νεκρούς σε τζαμί στη Ν.Ζηλανδία σε απευθείας μετάδοση στο facebook (video)

Απευθείας μετάδοσης της επίθεσης του στο τέμενος στο κέντρο της πόλης Κραιτστσερτς της Νέας Ζηλανδίας έκανε μέσω facebook ο 28χρονος δράστης της μίας από τις δύο σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις σε τεμένη της πόλης, από τις οποίες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές εκτιμήσεις πάνω από 40 άτομα έχασαν την ζωή τους.

Φορώντας προσαρμοσμένη στο κεφάλι του μία κάμερα, ο 28χρονος ξεκίνησε τη μετάδοση από την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο έως τη στιγμή που πυροβολεί και το τελευταίο του θύμα.

Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να είναι νεκρός, είναι Αυστραλός υπήκοος και είχε έρθει στο Κράιστσερτς με σκοπό να διαπράξει την επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε με ένα μανιφέστο 74 σελίδων κατά των μεταναστών.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ένας από τους δράστες των επιθέσεων φόραγε στολή παραλλαγής, αλεξίσφαιρο και κράνος και χρησιμοποίησε αυτόματο τουφέκι όταν άνοιξε πυρ μέσα στο ένα από τα τεμένη, στο κέντρο της πόλης ενώ ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδιδουν ότι στην επίθεση στο δευτερο τζαμί, οι δράστες ήταν περισσότεροι και επέβαιναν σε βαν.