Ερντογάν: Όσο πετάνε ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, τα δικά μας θα απαντούν - Free Sunday
Ερντογάν: Όσο πετάνε ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, τα δικά μας θα απαντούν

Ερντογάν: Όσο πετάνε ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, τα δικά μας θα απαντούν

Τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της οποίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Ελλάδα και το Αιγαίο.

Μιλώντας για το ζήτημα των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων, τα οποία αποτελούν «αγκάθι» στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον επανέλαβε το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει, παρά το ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ, τους ρωσικούς S-300.

Ο Ερντογάν, ωστόσο, δεν παρέμεινε σε αυτό το σχόλιο αλλά πήγε κι ένα βήμα παραπέρα μιλώντας για τις κινήσεις της χώρας του στο Αιγαίο.

«Όταν τα αεροσκάφη μας απογειώνονται στο Αιγαίο, βλέπεις και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα να απογειώνονται. Αλλά όταν τα ελληνικά αεροσκάφη απογειώνονται και τα δικά μας απαντούν, μας ρωτάνε γιατί τα σηκώσαμε. Δεν πρέπει να αψηφούμε αυτό το ζήτημα, τι θα γίνει αν τα πράγματα γίνουν κάπως αλλιώς», δήλωσε.

Ο Ερντογάν το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα μετά την επιχειρήσεις εξόρυξης αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, έχει κλιμακώσει την επιθετική ρητορική προς της χώρας μας ενώ έντονη πίεση δέχεται και από την Ουάσιγκτον για την αγορά των ρωσικών S-400.