Χίλιους στρατιώτες σκοπεύει να αφήσει ο Τραμπ στη Συρία - Free Sunday
Χίλιους στρατιώτες σκοπεύει να αφήσει ο Τραμπ στη Συρία

Χίλιους στρατιώτες σκοπεύει να αφήσει ο Τραμπ στη Συρία

Την παραμονή δύναμης 1.000 στρατιωτών που θα είναι ανεπτυγμένοι, στη Συρία ακόμη και μετά την ολοκληρωτική ήττα του ΙΚΙΛ, σχεδιάζει η αμερικανική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η προσπάθεια των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που υποστηρίζεται από τις συμμαχικές δυνάμεις και τις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή περίπου 2.000 Αμερικανών στρατιωτικών των ειδικών δυνάμεων, για εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από τελευταία έκταση που κατέχει στην ανατολική Συρία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η μεταβολή της θέσης της Ουάσινγκτον ενδέχεται να προκαλέσει την αναζωπύρωση της έντασης με την Τουρκία, η οποία έχει απειλήσει να επιτεθεί εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία ενώ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Συρίας Γουαλίντ αλ Μοαλέμ προσπαθεί να πείσει την συνταγματική επιτροπή της Συρίας να στηρίξει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να σταματήσει ο οκταετής πόλεμος στη Συρία.

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα αποσύρει όλους τους Αμερικανούς στρατιωτικούς από τη Συρία είχε πυροδοτήσει την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις.