Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε απόφαση στο Αιγαίο χωρίς την Τουρκία - Free Sunday
Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε απόφαση στο Αιγαίο χωρίς την Τουρκία

Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε απόφαση στο Αιγαίο χωρίς την Τουρκία

Το μήνυμα ότι η Αγκυρα δεν θα επιτρέψει να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη διάρκεια επιθεώρησης στις μονάδες της Τουρκίας που βρίσκονται στα σύνορα με τη Συρία. 

Συμπλήρωσε δε ότι «είναι νομική υποχρέωση όλων να σεβαστούν το καθεστώς των νησιών και των υπόλοιπων θεμάτων τα οποία ορίζονται από τις συνθήκες». 

Ειδικότερα, ο Ακάρ ανέφερε πως «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως σχετικά με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας στις θάλασσες μας, δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι νομική υποχρέωση όλων να σεβαστούν το καθεστώς των νησιών και των υπόλοιπων θεμάτων τα οποία ορίζονται από τις συνθήκες. Δεν είναι ορθή μέθοδος να αγνοηθούν η να φθαρούν τα ζητήματα τα οποία καθορίζονται από τις συνθήκες. Οι σχέσεις καλής γειτονίας καθορίζονται με τις νομικές συμφωνίες και τον αμοιβαίο σεβασμό. Δεν θα επιτρέψουμε στα νότια σύνορα μας δηλαδή στη βόρεια Συρία να δημιουργηθεί μια ζώνη τρομοκρατίας. Στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα επιτρέψουμε να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την Τουρκία αλλά ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα».