Πάπας για Τσίπρα: Μια φράση του «αξίζει το Βραβείο Νόμπελ» - Free Sunday
Πάπας για Τσίπρα: Μια φράση του «αξίζει το Βραβείο Νόμπελ»

Πάπας για Τσίπρα: Μια φράση του «αξίζει το Βραβείο Νόμπελ»

Τα εύσημά του στον Αλέξη Τσίπρα για μία φράση που του είχε πει σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού, απένειμε ο Πάπας Φραγκίσκος σε δηλώσεις του μέσα από το αεροπλάνο, με το οποίο επέστρεφε χθες στη Ρώμη από το Ραμπάτ του Μαρόκου.

Ο Πάπας κλήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση του Προέδρου Τραμπ να κλείσει εντελώς τα σύνορα των ΗΠΑ και να αναστείλει τη βοήθεια σε τρεις χώρες της Κεντρικής Αμερικής αλλά και τους φράχτες που έχει ορθώσει η Ισπανία προκειμένου να αποφεύγεται η εισροή μεταναστών από το Μαρόκο.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αφού επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του, σημείωσε:

«Μίλησα κάποτε σε ένα  πολιτικό, έναν άνθρωπο που σέβομαι και θα πω το όνομά του: ο Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας για αυτό (το προσφυγικό) και τις συμφωνίες που δεν επιτρέπουν την είσοδο σε μετανάστες, μου εξήγησε τις δυσκολίες, αλλά στο τέλος μου μίλησε από την καρδιά του λέγοντας αυτή τη φράση: Τα ανθρώπινα δικαιώματα προηγούνται των συμφωνιών. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ».

Οι δηλώσεις του Πάπα έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε εν πτήσει, προς τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν κατά την επιστροφή του από την πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ, στη Ρώμη.