Προσέγγιση Μέι - Κόρμπιν υπό τον φόβο ανταρσίας στο εσωτερικό των κομμάτων τους - Free Sunday
Προσέγγιση Μέι - Κόρμπιν υπό τον φόβο ανταρσίας στο εσωτερικό των κομμάτων τους

Προσέγγιση Μέι - Κόρμπιν υπό τον φόβο ανταρσίας στο εσωτερικό των κομμάτων τους

Συναντήσεις θα έχουν σήμερα και αύριο οι διαπραγματευτικές ομάδες που κατά την χθεσινή τους συνάντηση, συμφώνησαν να ορίσουν, η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, και ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν έτσι ως να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα εργασίας για την υπέρβαση του αδιεξόδου στο Brexit

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές, και οι δύο πλευρές επέδειξαν ευελιξία και δεσμεύτηκαν να δώσουν τέλος στην τρέχουσα αβεβαιότητα γύρω από το Brexit. Συμφωνήσαμε σε ένα πρόγραμμα εργασίας που διασφαλίζει ότι θα ανταποκριθούμε με επιτυχία (στην απόφαση) του βρετανικού λαού, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας και την ασφάλεια».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Εργατικού κόμματος έκανε λόγο για δευρευνητικές συζητήσεις:

«Είχαμε εποικοδομητικές διευκρινιστικές συζητήσεις για το πως μπορεί να σπάσει το αδιέξοδο του Brexit. Συμφωνήσαμε σε ένα πρόγραμμα εργασίας ανάμεσα στις ομάδες μας που θα εξετάσουν το αντικείμενο για συμφωνία», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τους δύο ηγέτες συνόδευαν οι υπεύθυνοι κομματικής πειθαρχίας των δύο κόμματων, ο Τζούλιαν Σμιθ των Συντηρητικών και ο Νικ Μπράουν των Εργατικών.

 Την κυρία Μέι συνόδευαν επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον και ο υπουργός για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ ενώ τον κ.Κόρμπιν οι σκιώδεις υπουργοί για το Brexit, Κέιρ Στάρμερ και για την επιχειρηματικότητας, Ρεμπέκα Λονγκ - Μπέιλι και ο διευθυντής επικοινωνίας και στρατηγικής.

Λίγο μετά τη συνάντηση, η Βουλή των Κοινοτήτων σχέδιο νόμου που υποχρεώνει την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να επιδιώξει παράταση επί των διαδικασιών του Brexit ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποχώρησης χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 12 Απριλίου.

Η πρόταση εγκρίθηκε στην ψηφοφορία εντελώς οριακά, με 313 ψήφους υπέρ έναντι 312 κατά. Αναμένεται να τεθεί σε συζήτηση και ψήφιση από τη Βουλή των Λόρδων αργότερα σήμερα Πέμπτη, ωστόσο η Ε.Ε. είναι αυτή που αποφασίζει αν θα εγκρίνει περαιτέρω παράταση.