Πούτιν: Και άλλα οπλικά συστήματα στην Τουρκία μετά τους S-400 - Free Sunday
Πούτιν: Και άλλα οπλικά συστήματα στην Τουρκία μετά τους S-400

Πούτιν: Και άλλα οπλικά συστήματα στην Τουρκία μετά τους S-400

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν την υλοποίηση του συμβολαίου για την προμήθεια του συστήματος αεράμυνας S-400.

«Συζητήσαμε την συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας στον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας, συγκεκριμένα την υλοποίηση του συμβολαίου για την προμήθεια του συστήματος αερομάνυνας S-400 Triumph στην Τουρκία. Επίσης συζητήσαμε και μελλοντικά σχέδια στο πλαίσιο της συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία» δήλωσε ο Πούτιν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ερντογάν μετά τις συζητήσεις στη Μόσχα.

Κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει η Τουρκία να τερματίσει το συμβόλαιο αγοράς του συστήματος S-400 από τη Ρωσία καθώς αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας, διεμήνυσε ο τούρκος πρόεδρος.

«Έχουμε ήδη αναπτύξει τον οδικό χάρτη για τους S-400, τα απαραίτητα βήματα έχουν γίνει, όλα έχουν σχεδόν τελειώσει. Εφόσον έχουμε συμφωνήσει, υπογράψει τη συμφωνία, φυσικά θα συνεχίσουμε να κινούμαστε πάνω σε αυτή. Αυτό είναι το κυριαρχικό μας δικαίωμα, η απόφασή μας. Κανείς δεν μπορεί να απαιτεί να την παρατήσουμε» δήλωσε ο Ερντογάν.

Κατά την έναρξη των εργασιών ο πρόεδρος της Ρωσίας γνωστοποίησε ότι Μόσχα και Άγκυρα επεξεργάζονται και άλλα υποσχόμενα projects, πέραν των S-400, με στόχο την προμήθεια σύγχρονων ρωσικών αμυντικών προϊόντων. 

πηγή: sputniknews.gr