Οι εμβληματικοί επιχειρηματικοί όμιλοι χρηματοδοτούν την ανοικοδόμηση του εμβληματικού μνημείου - Free Sunday
Οι εμβληματικοί επιχειρηματικοί όμιλοι χρηματοδοτούν την ανοικοδόμηση του εμβληματικού μνημείου

Οι εμβληματικοί επιχειρηματικοί όμιλοι χρηματοδοτούν την ανοικοδόμηση του εμβληματικού μνημείου

Την απόφαση τους να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων με 300 εκ. ευρώ, ανακοίνωσαν δύο γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της Γαλλίας.

"Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της", υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους από την οποία προκύπτει η απόφαση τους να διαθέσουν 200 εκ. ευρώ

Ο όμιλος LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) ιδρύθηκε το 1987 και είναι διεθνώς η μεγαλύτερη επιχείρηση στην κατασκευή και διανομή από επώνυμα ήδη πολυτελειας. Το όνομα προέρχεται από τον οίκο πολυτελειας Louis Vuitton και τα οινοποιεία Hennessy και Moët et Chandon και έδρα της επιχείρησης είναι το Παρίσι.Την ίδια ώρα και η γαλλική οικογένεια βιομηχάνων Πινό, η οποία προεδρεύει του ομίλου Kering, αποδέσμευσε 100 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων μέσω της εταιρείας της επενδύσεων Artemis, όπως ανακοίνωσε στο AFP ο πρόεδρός της, Φρανσουά Ανρί Πινό.

"Η τραγωδία αυτή συγκλονίζει όλους τους Γάλλους και πέραν αυτών όσους ενώνουν οι πνευματικές αξίες. Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς", επισημαίνει ο Πινό σε ανακοίνωσή του.Ένα ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ αποδεσμεύτηκε "για να μετάσχουμε στην προσπάθεια που θα χρειαστεί για την πλήρη ανοικοδόμηση της Νοτρ-Νταμ", προσθέτει.

Ο όμιλος Kering -προηγουμένως Pinault-Printemps-Redoute (PPR)- είναι ο δεύτερος παγκοσμίως όμιλος σε είδη πολυτελείας, μετά τον LVMH, και έχει κυρίως τις μάρκες Gucci, Yves Saint Laurent και Boucheron.