Ζωντανό το όνειρο αποτροπής του Brexit κατά τον Τουσκ - Free Sunday
Ζωντανό το όνειρο αποτροπής του Brexit κατά τον Τουσκ

Ζωντανό το όνειρο αποτροπής του Brexit κατά τον Τουσκ

Να μην εγκαταλειφθεί το «όνειρο» ότι η Βρετανία μπορεί να ανακαλέσει την απόφαση για αποχώρηση από την ΕΕ ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος κάλεσε τους πολιτικούς να μην επιτρέψουν στην εξουθένωση που έχουν προκαλέσει οι διαπραγματεύσεις για το Brexit να οδηγήσουν σε μια βιαστική έξοδο.

Ο πρόεδρος Τουσκ δήλωσε ότι απαντά στη δήλωση ενός ηγέτη κράτους, ο οποίος προειδοποίησε τους «ονειροπόλους» να μην σκεφθούν ότι το «Brexit θα μπορούσε να ανατραπεί».

«Σε αυτή τη μάλλον δύσκολη στιγμή στην ιστορία μας, χρειαζόμαστε ονειροπόλους και όνειρα. Δεν μπορούμε να ενδώσουμε στη μοιρολατρία. Τουλάχιστον εγώ δεν θα σταματήσω να ονειρεύομαι μια καλύτερη και ενωμένη Ευρώπη», δήλωσε ο Τουσκ, που ανέκαθεν ήταν υπέρ του να δοθεί στη Βρετανία μια ευκαιρία να παραμείνει στην ΕΕ αλλά δεν διευκρίνισε σε ποιον ηγέτη αναφερόταν.

«Γνωρίζω ότι, και στις δύο πλευρές της Μάγχης, όλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, έχουν εξουθενωθεί με το Brexit, το οποίο είναι απολύτως κατανοητό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δικαιολογία για να πούμε ‘Ας τελειώνουμε με αυτό’, μόνο και μόνο επειδή είμαστε κουρασμένοι» , είπε ο Τουσκ.