Τα 12 δισ. ευρώ του χρέους του Δήμου της Ρώμης διχάζει τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ιταλία - Free Sunday
Τα 12 δισ. ευρώ του χρέους του Δήμου της Ρώμης διχάζει τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ιταλία

Τα 12 δισ. ευρώ του χρέους του Δήμου της Ρώμης διχάζει τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ιταλία

Διαφωνίες ως προς τον χειρισμό του θέματος του χρέους της Ρώμης καταγράφηκαν ανάμεσα στα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού της Ιταλίας, της Λέγκας και του Κινήματος 5 Αστέρων αν και κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία κατέληξαν σε συμβιβασμό για ένα κρατικό πρόγραμμα διάσωσης της πρωτεύουσας.

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι ευελπιστεί στην κρατική διάσωση προκειμένου η πόλη να μην βρεθεί αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία το 2022 ενώ ο αντιδήμαρχος της Ρώμης Λούκα Μπεργκάμο υποστήριξε ότι «το χρέος 12 δις ευρώ συσσωρεύτηκε μέχρι το 2008 αι είναι το αποτέλεσμα της ειδικής διαχειριστικής επιτροπής που διορίστηκε από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, στην οποία συμμετείχε η Λέγκα και μετά το 2008 προστέθηκαν άλλα 1,2 δισεκατομμύρια επί δημαρχίας Αλεμάνο».

 

«Η Ιταλία δεν εφάρμοσε ποτέ ευνοϊκές ρυθμίσεις για την πρωτεύουσά της, όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, η Ρώμη δεν διαθέτει νομικά και δοικητικά μέσα, ουσιαστικά δεν διαθέτει ειδικούς οικονομικούς πόρους», είπε ο κ. Μπεργκάμο.