«Παρατυπίες» και «λεκέδες» στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης - Free Sunday
«Παρατυπίες» και «λεκέδες» στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης

«Παρατυπίες» και «λεκέδες» στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης

«Προσπαθούν να κλέψουν την σκληρή εργασία μας», δήλωσε χθες ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος έκανε λόγο για δείγμα ολοκληρωτικού καθεστώτος, μετά την απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής της χώρας για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη καθώς διαπιστώθηκαν «παρατυπίες και διαφθορά».

«Αγαπημένοι συμπολίτες μου, προσπάθησαν να μας πάρουν τις εκλογές που κερδίσαμε το βράδυ της 31ης Μαρτίου. Προσπαθούν να κλέψουν την σκληρή εργασία μας», δήλωσε ο Ιμάμογλου, ο οποίος με την υποστήριξη της κεμαλικής αντιπολίτευσης, κέρδισε τον αντίπαλο του με μικρή διαφορά.

Ο εκλεκτός του Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ λέει ότι υπάρχουν «λεκέδες» πάνω στο αποτέλεσμα. «Γιατί πήγαν οι εκλογές στο εκλογικό συμβούλιο; Λόγω των παρατυπιών, των λαθών, των απατών και των λεκέδων κατά τη διάρκεια και μετά τις εκλογές, πράγματα τα οποία εντοπίσαμε», υποστήριξε ο Γιλντιρίμ.

Η αντιπολίτευση έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν αμφιβολίες σχετικά με την ανεξαρτησία της Εκλογικής Επιτροπής και έχει κατηγορήσει το κυβερνών κόμμα ότι καταγγέλλει απάτη μόνο και επειδή έχασε.