Ο serial killer "έφαγε" και τον αρχηγό της κυπριακής αστυνομίας - Free Sunday
Ο serial killer "έφαγε" και τον αρχηγό της κυπριακής αστυνομίας

Ο serial killer "έφαγε" και τον αρχηγό της κυπριακής αστυνομίας

Τον μέχρι χθες Υπαρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, διόρισε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, στην θέση του παυθέντα Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

«Εξαιτίας της αμέλειας μεμονωμένων μελών της Αστυνομίας αναγκάστηκα να παύσω τον αρχηγό για να σωθεί το κύρος της Αστυνομίας», δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ.Μιχαηλίδης ζήτησε συγγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων του 35χρονου ίλαρχου και διαβεβαίωσε ότι εκεί που υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν και επανέλαβε ότι προτεραιότητα του Σώματος είναι η πρόληψη του οργανωμένου εγκλήματος, προσθέτοντας ότι η απαίτηση για απόδοση ευθυνών για την υπόθεση της ελλιπούς έρευνας των εξαφανίσεων γυναικών που δολοφονήθηκαν από τον ίλαρχο, ανήκει στην Αστυνομία. Ο κ. Μιχαηλίδης υπογράμμισε ακόμη ότι η Αστυνομία είναι δίπλα στους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, ρατσιστικά και φυλετικά σύνδρομα, με αμεροληψία και επαγγελματισμό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διόρισε επίσης στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας τον Στέλιο Παπαθεοδώρου έως τώρα Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, ο οποίος είναι πτυχιούχος Νομικής, με μεταπτυχιακό τίτλο στη δημόσια διοίκηση, ενώ είναι απόφοιτος και της ακαδημίας του FBI.