Το BREXIT συνθλίβει τους συντηρητικούς στη Βρετανία - Free Sunday
Το BREXIT συνθλίβει τους συντηρητικούς στη Βρετανία

Το BREXIT συνθλίβει τους συντηρητικούς στη Βρετανία

Εξαιρετικά ανησυχητικά μηνύματα στέλνουν οι δημοσκοπήσεις στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, αναφορικά με τις επιδόσεις του κόμματος της στις ευρωεκλογές.

 Σε δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Times, οι Τόρις καταποντίστηκαν στην πέμπτη θέση με μόλις 10%, ενώ το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ βρίσκεται στην πρώτη με 34% στην πρόθεση ψήφου, ενώ οι Τόρις , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Οι Εργατικοί έχουν πέσει κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες στο 16% ενώ δύο κόμματα που υποστηρίζουν την παραμονή στην ΕΕ--οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Πράσινοι--βρίσκονται στο 15% και 11% αντίστοιχα.


Η δημοσκόπηση της εταιρείας «opinium» δείχνει ότι το κόμμα Brexit του πρώην ηγέτη του Κόμματος Ανεξαρτησίας «Ukip», Νάιτζελ Φάρατζ καταλαμβάνει με άνεση την πρώτη θέση, με ποσοστό 34% . Το κυβερνών κόμμα καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 11% ενώ το κόμμα των Εργατικών τη δεύτερη θέση με ποσοστό 21%.

Στην κυριακάτικη εφημερίδα «Sunday Telegraph» δημοσιεύθηκε δημοσκόπηση της εταιρείας «ComRes» που επικεντρώνεται στις γενικές εκλογές στις οποίες το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Φάρατζ αλιεύει ψήφους και από τα δύο μεγάλα κόμματα.Συγκεκριμένα, το κόμμα των Εργατικών έρχεται πρώτο με ποσσστό 28%, το κόμμα των Τόρις καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 22% και σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το κόμμα Brexit με 21%.Σε επίπεδο εδρών, το κόμμα του Φάρατζ θα έπληττε σημαντικά τους Συντηρητικούς αν προκηρύσσονταν βουλευτικές εκλογές, κερδίζοντας 49 έδρες. Οι Τόρις, προσθέτει η δημοσκόπηση, θα έχαναν 46 έδρες, ενώ ο Εργατικοί θα ήταν το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο με μια διαφορά 137 εδρών.Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Observer», ότι η ανοδική πορεία του κόμματος του Brexit έχει προκαλέσει πανικό και στα δύο μεγάλα κόμματα.