Ο τάφος τελικά δεν είχε νεκρό... - Free Sunday
Ο τάφος τελικά δεν είχε νεκρό...

Ο τάφος τελικά δεν είχε νεκρό...

Δεν υπήρχε τελικά νεκρός στην υπόθεση απασχόλησε την κυπριακή Αστυνομία την περασμένη Παρασκευή μετά από καταγγελία που δέχθηκε από ιερέα της κοινότητας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ιερέας στον περιφερειακό σταθμό Λακατάμιας, τις τελευταίες ημέρες πρόσεξε ότι υπήρχε στο κοιμητήριο της κοινότητας στην οποία είναι εφημέριος, ένας καινούργιος τάφος στον οποίο ο ίδιος δεν είχε θάψει κανέναν νεκρό.

Όπως ανέφερε, στον τάφο υπήρχε πρόχειρος σταυρός και φρεσκοφυτεμένα λουλούδια γεγονός που κίνησε τις υποψίες του ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, γι’ αυτό και ζήτησε την εμπλοκή της Αστυνομίας. Μάλιστα, ο ιερέας ανέφερε ότι η τελευταία φορά που κήδεψε πρόσωπο στην κοινότητα ήταν στις 30 Απριλίου και έκτοτε δεν έγινε άλλη κηδεία.

Αστυνομικοί από τον τοπικό σταθμό αλλά και το ΤΑΕ Λευκωσίας μετέβησαν στο κοιμητήριο όπου ο ιερέας τους έδειξε τον «νέο» τάφο, ο οποίος όντως προσομοίαζε με άλλους τάφους στους οποίους έγινε πρόσφατα ταφή. Υπήρχε «βουνάρι» από φρέσκο χώμα, ξύλινος σταυρός και φυτεμένα λουλούδια.

Αμέσως άρχισαν έρευνες και μεταξύ άλλων ρωτήθηκαν και διάφορα γραφεία κηδειών κατά πόσον είχαν μεταφέρει στο συγκεκριμένο κοιμητήριο κάποιο νεκρό, ο οποίος ετάφη εκεί χωρίς την παρουσία του ιερέα της κοινότητας. Όπως ελέχθη, κανένας δεν μετέφερε νεκρό στο κοιμητήριο, ενώ ένα γραφείο προθυμοποιήθηκε ν’ αποστείλει υπάλληλό του για να δει τον χώρο.

Επί τόπου αποφασίστηκε να γίνει σκάψιμο του τάφου ώστε να διαφανεί αν κάτω από το φρέσκο χώμα είχε γίνει κανονική εκταφή. Τότε αποκαλύφθηκε και η πραγματικότητα: Το χώμα ήταν ανέπαφο και κανένας δεν είχε σκάψει εκεί τάφο, άρα δεν υπήρχε και νεκρός. Υπήρχε μόνο η τοποθέτηση φρέσκου χώματος στην επιφάνεια ώστε να προσομοιάζει με νέο τάφο.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν για ν’ αποκαλυφθεί και η αλήθεια και να ξεδιαλύνει το μυστήριο που βασάνιζε την κοινότητα. Κάτοικος του χωριού που πήγαινε στο κοιμητήριο και περιποιείτο τον τάφο των δικών του προσώπων, είχε προσέξει πως δεν φρόντιζε κανένας το συγκεκριμένο σημείο που εξέλαβε ως τάφο και μετέφερε έναν ξύλινο σταυρό από αυτούς που αφήνονται στην άκρη όταν κατασκευάζονται μαρμάρινοι, τον τοποθέτησε στο ανάχωμα και φύτεψε μερικά λουλούδια, ενώ άναψε και ένα καντήλι.

Μετά τις εξηγήσεις αυτές το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, ενώ για την Αστυνομία δεν υπάρχει καμιά υπόθεση. Τέλος καλό όλα καλά, λοιπόν, στη φιλήσυχη κοινότητα που αναστατώθηκε αίφνης από έναν τάφο.