Δέσμευση Μέι για χρονοδιάγραμμα παραίτησης - Free Sunday
Δέσμευση Μέι για χρονοδιάγραμμα παραίτησης
Theresa May and Graham Brady

Δέσμευση Μέι για χρονοδιάγραμμα παραίτησης

Την δέσμευση ότι θα ορίσει την ημερομηνία της αποχώρησής της μετά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης στις αρχές Ιουνίου, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, μετά τη συνάντηση της εκτελεστικής Επιτροπής 1922 τα μέλη της οποίας της ζήτησαν να αποχωρήσει.

«Αντικείμενο αυτής της συνάντησης ήταν το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος. Αυτό θα συμβεί αμέσως μετά την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Η διαδικασία δεν εξαρτάται από το αν η συμφωνία αποχώρησης εγκριθεί ή όχι από τους βουλευτές» δήλωσε ο ο πρόεδρος της επιτροπής 1922, Γκράχαμ Μπράντι.

Ο κ.Μπράντι εξήρε την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, που όπως είπε είναι αφοσιωμένη στην υλοποίηση του Brexit και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει ακόμη μια συνάντηση με την κ.Μει κατά πάσα πιθανότητα αμέσως μετά την ψηφοφορία στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και υπέρμαχος του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αρχηγία του Συντηρητικού Κόμματος, μόλις η Τερέζα Μέι υποβάλλει την παραίτηση της.